Регистрация

Костур във фолио и сицилианска капоната

Костур във фолио и сицилианска капоната
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 6040

Риба с патладжани, целина и каперси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За печения във фолио костур:

  • 4 филета рифов костур, без кожата
  • 2 стръка италиански магданоз
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка майорана
  • кората на 1 лимон
  • 1 с.л. сух вермут или бяло вино
  • черен пипер
  • щипка Сол
  • зехтин Extra Virgin

За сицилианската капоната:

  • 1 среден кръгъл патладжан, нарязан на кубчета
  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 2 стръка целина, нарязана
  • 1 голяма червена чушка, нарязана на кубчета
  • 4 домата, сорт "Рома", нарязани на кубчета
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. солени каперси, измити и подсушени
  • 2 с.л. кедрови ядки, печени
  • 2 стръка босилек, само листата
  • морска сол
  • черен пипер
  • зехтин Extra Virgin

За печения боб:

  • 400 г китайски аспержов боб
  • 1 с.л. зехтин
  • морска сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

На костура:
1. Загрейте фурната на 220ºС. Увийте всички необходими продукти във фолио и печете 15 мин. Заделете и оставете да престои 5 мин.

На капонатата:
1. Сотирайте чесъна, лука, патладжана, целината, каперсите и червената чушка в зехтин Extra Virgin за 5 мин. на силен огън. Овкусете леко. Прибавете доматите и оцета и сотирайте още 6-8 мин. Изключете котлона и прибавете босилека и кедровите ядки. Овкусете.

На печения боб:

1. Разбъркайте боба с олио и овкусете. Подредете един слой боб в тавичка за печене и печете във фурна на 220ºС за 15 мин.

На поднасянето:

 1. Загрейте фурната на 220ºС.

 2. Сложете всичко на едно място.

 3. Пъхнете рибата на долния слой на фурната, а боба отгоре.

 4. Докато чакате да се изпекат, пригответе капонатата.

 5. Заделете я и дръжте топла.

 6. Извадете рибата и боба от фурната и поднесете с капоната.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (5)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта