Регистрация

Корнишони с аспирин в буркани

Корнишони с аспирин в буркани
Лесно   |   Порции 3 буркана   |   Видяна: 790

Кисели краставички в буркани с аспирин. Начин за правене на кисели краставички без стерилизиране.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 9 дафинови листа (може и пресни)
  • 3-6 листа целина
  • 3 клонки копърово семе
  • лист хрян - ако имате
  • 9 зърна бахар
  • 15 зърна черен пипер
  • 9 скилидки чесън
  • 1,3-1,5 кг корнишони

За саламурата:

  • 1,5 с.л. морска сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 л топла вода
  • 6 с.л. оцет
  • 6 аспирина

Начин на приготвяне:

1. В 3 чисти буркана от приблизително 750 мл на дъното подпредете по 3 дафинови листа, по 1/3 лист хрян, ако имате, по 1-2 листа целина и по клонка копърво семе.

2. Пуснете по 5 зърна черен пипер, по 3 скилидки чесън (цели или разполовени) и по 3 зърна бахар.

3. Краставичките измийте хубаво и отрежете капачетата.

4. Подредете изправени плътно в бурканите, а ако отгоре остава още място, подредете до върха на буркана и легнали напречно краставички.

5. Разбийте заедно продуктите за саламурата (без аспирина) и залейте бурканите догоре. Пуснете по 2 аспирина във всеки и завъртете капачките.

6. Оставете бурканите едно денонощие с капачките надолу, след това обърнете и подредете в долапа. След няколко дни вече можете да хапвате или пък си запазете за дълбоката зима.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта