Регистрация

Коктейл с бърбън, мед и лимонов сок



Коктейл с бърбън, мед и лимонов сок
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1688

Алкохолна напитка с бърбън, лимонов сок и меден сироп, позната под името Меден бърбън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бърбънът е предпочитана напитка от повечето джентълмени в чист вариант, но това далеч не пречи да опитате американското царевично уиски като част от алкохолен коктей с много лед, в който си партнират сладостта на меда и киселостта на лимоновия сок. Така двата по противоположност вкуса, които се допълват идеално създават уникална среда, в която бърбънът да се разлее и да заплува в свои води. Именно такава напитка за ценители показват майсторите от канала cocktails_studio, като приготвят питие с бърбън.

Пропорциите са 1 доза лимонов сок, една доза меден сироп и една доза бърбън. Ако се чудите как да си направите меден сироп, просто разтворете мед с вода в съотношение 2:1, като предварително подгреете водата, за да се разтвори меда по-добре. За една порция от напитката дозата е 50 мл, а вие си изчислете колко ще ви трябва. Коктейлът се приготя с много лед, така че се запасете.

В шейкъра се пускат около 8 бучки лед. След това се наливат бърбъна, медения сироп и прясно изцеден лимонов сок. Шейква се активно и се пресипва през цедката в чаша за уиски, в която вече чака лед. Отгоре се украсява с клонче мащерка. Не правете грешката да поднасяте със сламка или други атрибути за украса - това е силна напитка, която не търпи лиготии.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта