Регистрация

Класическа майонеза с цели яйца

Класическа майонеза с цели яйца
Лесно   |   Порции 650 мл   |   Видяна: 2514

Домашна майонеза със зехтин, горчица и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 2 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. горчица
  • 500 мл олио (или 250 мл олио и 250 мл зехтин)
  • чесън по желание (1-2 скилидки)

Начин на приготвяне:

1. Яйцата чукнете в суха и чиста купа.

2. Добавете солта, захарта, оцета, горчицата и чесън, ако ще слагате. С пасатора за супи бръмнете за 10-тина секунди.

3. Започнете да наливате мазнината като разбивате с пасатора на ниска степен. Сипвайте постепенно и при непрестанно разбиване.

4. Щом сосът се сгъсти, майонезата е готова. Ако я искате в още по-гъст вариант, сипете още малко мазнинка.

След направа дръжте в хладилник и консумирайте до 4 дни.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта