Регистрация

Китайски пелмени с месо и тофу

Китайски пелмени с месо и тофу
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3508

Пелмени със свинска и пуешка кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г свинска кайма
  • 250 г пуешка кайма
  • 150 г  тофу
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 и 1/2 с.л. настърган джинджифил
  • 1 и 1/2 с.л. зелен лук
  • 2 скилидки (фино счукан)
  • 1/2 ч.л. много лют червен пипер
  • 1 пакет пелмени

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймите, тофуто и подправките в купа и разбъркайте хубаво.

2. Постелете необходимия брой пелмени.

3. Прибавете по еднакво количество от сместа в средата на всеки.

4. Навлажнете с пръст краищата им с вода.

5. Сгънете всяко ръбче и притиснете, за да се слепи.

6. Завийте всички ъгълчета в една и съща посока, така че пълнежът да е напълно затворен.

7. Загрейте предварително малко олио от канола в незалепващ тиган на среден огън. 

8. Сложете пелмените в сгорещения тиган по няколко едновременно.

9. Изпържете ги докато се получи хрупкава кафява коричка.

10. Намалете огъня до слаб и внимателно прибавете вода, колкото да покрие дъното на тигана.

11. Покрийте съда и оставете ястието да се задуши за около 5 мин.

12. Охладете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта