Регистрация

Кекс с шоколадова заливка



Кекс с шоколадова заливка
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 2060

Маслен кейк със заливка от шоколадов пудинг с кокос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.10.2017

Надупчен кекс или сиропиран кекс с шоколадово-млечен крем с аромат на кокос правят Лора и Стоян, като предават лесна рецепта за домашен маслен сладкиш така, че да бъде запомнена. А вместо да оставаме просто с един добре направен обикновен кекс, отделяме още малко време, за да го превърнем в красив десерт с шоколадова заливка. Направата е простичка и предполага, че ще влезе в домашните ви рецепти за ежедневни сладкиши.

Правилото е - еднакви дози пудра захар, масло и брашно. За 4 средни по размер яйца се слага по 220 грама от всяко и по един пакет бакпулвер и ванилова захар. Толкова простичко. Започваме като разбием маслото на стайна температура със захарта. След това чукваме едно по едно яйцата при непрестанно бъркане. После се добавя брашното, бакпулвера и ваниловата захар и се получава тежка гъста и лепкава смес. Тя се прехвърля в намазнена и набрашнена тава и се пече само за 20 минути. След това трябва да я охладите, защото правилото гласи, че с топла глзаура се залива само охладен сладкиш.

Заливката правим, като подгряваме мляко и в него исипваме разтоврен в малко количество мляко и захар пудинг. Бъркаме докато кипне и се сгъсти, а след това махаме от котлона. Кексът се надупчва с обратното на бъркалка и се залива с глазурата. По желание се проъсва с кокосови стърготини и се оставя докато топингъ се стегне. После е готов за сервиране - идеална партия за чаша кафе, сутрешна или следобедна закуска.

Можете да импровизирате с ванилов пудинг или добавката на лъжичка инстантно кафе в млечния топинг.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта