Регистрация

Кекс с царевично брашно и жива мая

Кекс с царевично брашно и жива мая
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1824

Царевичен сладкиш с цитрусов аромат и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 500 г царевично брашно
  • 25 грама жива мая
  • 100 мл мляко
  • 100 г масло или маргарин
  • 160 грама захар
  • 1 щипка сол
  • 125 грама бяло брашно

За поръсване:

  • пудра захар
  • ванилова захар
  • лимонова кора по желание

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в 50 мл. топло мляко, 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставете да шупне.

2. От царевичното брашно, бялото брашно, шупналата мая, захарта, размекнатото на стайна температура масло (или маргарин), леко затопленото мляко и щипката сол замесете тесто. Можете да добавите и лимонова кора по желание.

3. Оставете за два часа да втаса.

4. Печете на 200 градуса за около 40 минути.

5. След като извадите от фурната поръсете с пудра захар. Най-равномерно става през цедка. Можете да добавите в нея и ванилова захар.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. пил
  2. 988
  3. мил
  4. АНИ
  5. бок
  6. лео
  7. 94
  8. печен
  9. сън
  10. пик

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта