Регистрация

Кебап на тава от свинско с патладжан



Кебап на тава от свинско с патладжан
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 688

Свински гювеч с патладжани, чушки, лук и домати в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печено свинско със зеленчуци - класическа комбинация за семейна вечеря. Но когато искаме да стане по-табиетлийско ястие, можем да използваме народните рецепти, представени в канала Кухнята на Звездев. Кулинарят показва как комбинацията от свинско със зеленчуци се превръща в апетитен гювеч, неустоим за небцето. Напомня на бабините манджи и лъха на български кулинарни традиции.

Първо патлажаните се режат на кубчета, посоляват се и се заливат с вода. Оставят се да киснат, за да си пуснат горчивината. През това време месото се реже на хапки, чушките - на кръгчета, лука и доматите - на кубчета. Месото се разпределя на дъното на тава и се овкусява със сол, черен и червен пипер; по желание с кимион и риган. Отгоре се поръсва лукът, после чушките и след това патладжаните. Посолява се и се покрива с кубчета домат.

Ястието се покапва с олио и се залива с разбъркан доматен концентрат с вода и подправки. Покрива се с мокра хартия за печене и се пъхва в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пече се 90 минути, а после е време за насладата на цялото семейство над домашния гювеч със свинско и зеленчуци. Точните продукти и стъпки на готвене можете да гледате във видеото на Звездев по-горе.

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта