Регистрация

Картофено рьости с гъби и моцарела

Картофено рьости с гъби и моцарела
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4032

Пърженка с картофи, гъби, лук и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г настъргани картофи
  • 200 г настъргана моцарела
  • сол и черен пипер за овкусяване
  • 100 г нарязани гъби шийтаке
  • 2 глави настърган лук
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сложете настърганите картофи в кипяща вода, сварете за 10 мин., отцедете от водата и подсушете върху кухненска кърпа и заделете.

2. Загрейте тиганче със зехтин, задушете настъргания лук и нарязаните гъби шийтаке до омекване, овкусете със сол и пипер, прибавете настърганите картофи и запържете до златисто-кафяво.

3. Притиснете лука, гъбите и картофите, поръсете с моцарелата отгоре и оставете да се разтопи.

4. Поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта