Регистрация

Картофена салата по немски

Картофена салата по немски
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 4974

Варени червени картофи с бекон и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1300 г червени картофи (с диаметър около 1 см), добре измити
  • 10 резена бекон, нарязани диагонално на ленти от по 0,6 см
  • 1 голяма глава лук, нарязан на кубчета (около 1½ ч)
  • ½ ч.л. захар
  • 3 с.л. сайдер оцет
  • ¾ ч телешки бульон
  • 2 с.л. нарязан на кубчета пресен магданоз, листа

За украса: листа пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите в голяма тенджерка с подсолена вода, така че да се покрият на 2,5 см и варете за около 20 мин. до омекване.

2. През това време запържете бекона на умерен огън, като разбърквате, до покафеняване и до хрупкавост. Извадете го с решетъчна лъжица и оставете да се охлади върху салфетки.

3. Отцедете картофите и изчакайте да се охладят.

4. Нарежете ги на осминки в купа и ги смесете с бекона.

5. Оставете сместа покрита с капак на топло.

6. Заделете 3 с.л. от мазнината на бекона и сотирайте в тях лука на умерено-силен огън, като разбръквате до омекване - около 3 мин.

7. Прибавете захарта, 2 с.л. оцет и бульона и варете 2 мин.

8. Прибавете лучената смес при топлите картофи с магданоза и останалата 1 с.л. оцет, като разбърквате леко и овкусете със сол и пипер.

9. Поднесете картофената салата топла или на стайна температура, украсена с магданоз.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта