Регистрация

Караньоли - италиански бухтички с мед



Караньоли - италиански бухтички с мед
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1396

Десерт от пържено тесто с медена заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.11.2017

Вкусни мекици с ванилия, подобие на испанските чурос или на българските бухтички правят Лора и Стоян, за да накарат чревоугодниците да тръпнат в очакване, а привържениците на здравословното хранене - да забравят за принципите си и всички заедно да се отдадат на копнеж по апетитно сладко пържено тесто, поднесено със заливка от мед, кленов сироп, пудра захар, мармалад или топинг за сладолед. Тези пържени понички са наистина неустоими.

Първо в вкупа се разбива захар с масло и зехтин. След това към нея се добавят яйца и пак се разбива. По-добре работете с телена бъркалка, но ако искате да ползвате миксер, включете го на най-ниска степен, за да не бухне прекалено тестото. Следва да вкарате и млякото в сместа, а накрая да добавите и сухите съставки - брашно, ванилия и бакпулвер. Вашето тесто е готово. От тази базисна рецепта за тесто за сладкиши можете да си изпържите мекици или понички. Можете да оформите както ви харесва най-много.

Водещите обаче се придържат към рецептата за италиански караньоли, които се усукват по специфичен начин, който можете да научите от видеото. Остава само да сгорещим силно олио в тиган и да изпържим пръчиците тесто. Следва да ги извадим върху домакинска хартия, за да се отцедят и после да сервираме с любимия топинг.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта