Регистрация

Калцоне с гъби и месо



Калцоне с гъби и месо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1794

Затворена пица с плънка от печурки и наденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пица с наденица звучи елементарно и народно, но какво ще кажете за домашна пица калцоне с италианска сурва наденица и плънка от домашно направен доматен сос, в който се разполагат печурки, босилек, пармезан, кашкавал и мръвчици. Това вече е друга работа. Въпреки че в рецептата се показва пица с готово тесто, можете и него да направите у дома си. Колбасът е просто идея, която пък може да се замени с шунка, бекон, чоризо, салам и друг вид наденица по желание. Добре е обаче тя да е сурова, за да премине активно през термичната обработка. Ето и как да разнообразите любимата си рецепта за домашна пица с нещо по-различно и също така вкусно.

Започваме с доматения концентрат, който е и истинската магия на това тестено изделие. В зехтин запържваме за кратко наситнена глава лук и няколко скилидки чесън. После добавяме белени домати на кубчета от консерва. След това се превръщаме във факири на сосовете, като подправяме тази идилия освен със сол, пипер и захар за регулиране на киселината, още с босилек, мащерка, риган и дафинов лист. Оставяме да къкри за 20-тина минути под капак, като проверяваме чат-пат да не загори. После сосът е готов.

В друг тиган със сгорещен зехтин запържваме полумесеци печурки. Можете да ги замените с други гъби по желание. След като се отпуснат, към тях се добавя и накъсаната наденица или друг колбас, който сте си харесали. Готви се до зачервяване на мръвката и се маха от огъня.

Тестото се разточва и разделя на порции. Половинката от всяка се маже с доматения сос, отгоре се разпределят гъби с наденички, после се рендосва пармезан, а върху него кашкавал. Пускаме и накъсано листенце босилек за аромат. Преплаща се и се запечатват крайщата. Гледайте във видеото точно как се прави. После пиците отиват във фурната за четвърт час.

След изваждане можем да покапем горната кора със студено пресован зехтин, за да се отпусне. После сервираме, по желание с любимия сос. Остава да си хапнем вкусничко и да се насладим.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта