Регистрация

Калмари с домати и лук



Калмари с домати и лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1224

Италианско предястие с калмари, крутони, червен лук и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.04.2018

Сицилианска салата с калмари правят Лора и Стоян, като представят разновидност на салата панцанела с късчета запечен хляб, запържен до карамелизиране червен лук, пържени калмари, стафиди и хрускава поръска от кедрови ядки. Стилно, модерно и лесно за направа това предястие пленява с комбинацията от вкусове и свежестта на ароматите, идващи от деликатния дъх на чесън и присъствието на каперси.

Започваме с крутоните, като нарязваме франзела или чабата на едро, покапваме със зехтин, поръсваме със сол и печем на 190 градуса за 10 минути. През това време нарязваме червен лук, сгорещяваме зехтин в тиган и готвим лука до омекване. Овкусяваме със сол и пипер, наливаме оцет, добавяме стафиди и захар и готвим до извиране на оцета. Получава се ароматна сладко-кисела смес, която си заделяме.

Наситняваме чесън, сгорещяваме зехтин и запържваме чесъна в него. Добавяме калмарите, нарязани на шайби и ги готвим за 2-3 минути. След това добавяме магданоз и наситнени каперси и дърпаме от котлона. В купа изсипваме калмарите, крутоните, лука и добавяме разполовени чери домати. Остава да запечем кедрови ядки на сух тиган и сме готови да сервираме салатата. Разбъркваме съдържанието на купата и прехвърляме в индивидуални блюда. Отгоре поръсваме кедровите ядки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта