Регистрация

Как се прави захарен сироп за коктейли



Как се прави захарен сироп за коктейли
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 5960

Домашен захарен сироп за коктейли и сладкиши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Захарният сироп е съставка в много коктейли, предимно алкохолни или цитрусови, защото той е онази малка частица от напитката, отговаряща за нейната сладникавост. Освен това гъстата сладка течност може да се използва и за сиропиране на сладкиши или тяхното подслаждане. В специализираните магазини за сладкарство или напитки ще намерите въпросния сироп на цена между 2 и 5 лв. за 500 мл. Но не си заслужава, защото себестойността му е около 1 лев. Затова откриваме във v-box7 канала cocktails_studio рецепта за захарен сироп, който се прави бързо и лесно само от два продукта - захар и вода.

Съотношението между продуктите е равно - колкото вода, толкова и захар. Обикновено в коктейлите се слага по около 25 мл. на порция, но няма смисъл да си правите такова малко количество. Авторите на канала предлагат да си направите по-голяма доза, която да съхранявате добре затворена в стъклено шише до 2 месеца в хладилника. И всеки път, когато ви потрябва да овкусите сладкиш или да създадете любимата си напитка, просто използвайте готов.

Направата е лесна. В касерола се изсипва една доза вода и една доза захар. Започват да се загряват на умерен огън при непрестанно бъркане докато захарта се разтвори напълно. След това оставяте течността да ври до сгъстяване. Заветното шише от 500 мл ще получите ако смесите 300 г захар с 300 мл вода. Едва ли направата ще ви струва 5 лв., за колкото са склонни да ви продадат продукта.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта