Регистрация

Как да си направим домашен течен шоколад Нутела



Как да си направим домашен течен шоколад Нутела
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 8012

Домашен шоколад за мазане с много ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

     Заглеждали ли сте се в опаковката на шоколадите, които си купувате от хранителната верига? За съжаление разбираме, че в любимия детски десерт има няколко Е-та и вредни консерванти, с които производителите тровят и най-малките. Разбира се, това не важи за абсолютно всички шоколади, но повечето не биха ви зарадвали с чистота на съдържанието. Затова отново стигаме до извода, че домашно направените сладкиши са далеч по-полезни от купените. И ако вашето дете отново се дърпа с просълзени очи към какаовия десерт, то ето как да му го приготвите вкъщи.

Трябва да смесите в блендер 250 грама запечени лешници с 1 с.л. течна ванилова есенция, 100 грама чисто какао на прах, 150 грама пудра захар и 50 мл растителна мазнина. Само с няколко натискания на бутона на пасатора вече ще имате страхотен течен шоколад с ядки и без консерванти. Толкова е лесно, че не си заслужава да тровите себе си и близките с купешките продукти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта