Регистрация

Йогурт с бял шоколад и малини



Йогурт с бял шоколад и малини
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1725

Бърз десерт с цедено кисело мляко, шоколад, малини и аромат на мента и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.09.2017

Лесен и вкусен десертен крем от цедено кисело мляко показват Лора и Стоян, като правят шоколадов йогурт с плодове и мента, който ухае на ванилия и непретенциозно се сервира в чашки, които гарантират красива визия без усилия. Това е хитра идея как се прави десерт в последния момент, защото можете да го спретнете непосредствено преди гостите да почукат на вратата.

На водна баня се разтапя натрошен бял шоколад. Не го правете директно на котлона, както са свикнали повечето домакини. Белият шоколад има нисък градус на топене и лесно ще загори, ако решите да минете по бързата процедура. А докато сладкото удоволствие се размеква, можете да си направите малините.

Плодовете се измиват и отцеждат. Ако не харесвате малини, опитайте с ягоди, но ще трябва да ги нарежете на четвъртини или по-малки парченца, за да пуснат по-лесно соковете си. След това се овкусяват с мед и се ароматизират с пакетче бурбонска ванилова захар и наситнена прясна мента. Разбъркват се и остават да чакат своя ред на финала на десерта.

Цеденото кисело мляко на стайна температура се разбърква първо самостоятелно, а после и с белия шоколад до хомогенност. Пресипва се в коктейлни или десертни чаши и отгоре се залива с малиновата покривка. Можете да украсите с цяло листенце мента преди поднасяне или да направите захарен ринг на чашата, като намокрите отвора й и го потопите в купичка захар. Готово - вече имате десерт.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта