Италиански наденички с домати
Печени наденички със зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. чери домати
 - 250 г италиански наденички, нарязани на парченца (или друг вид наденица по избор)
 - 2-3 с.л. оцет балсамико
 - 3 с.л. зехтин
 - 6 скилидки чесън, обелени
 - ½ ч.ч. босилек, нарязан на едро
 - ¼ ч.ч. магданоз, нарязан
 - сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Смесете доматите с 2 с. л. зехтин и 5 цели скилидки чесън. Запечете ги на 200 С за около 25 минути или докато доматите потъмнеят и започнат да се пукат. Извадете ги от фурната.
2. Пресовайте последната скилидка чесън и я запържете в останалата лъжичка зехтин на средно силен огън. Прибавете наденичките когато чесъна започне да цвърчи и гответе до готовност.
3. Прибавете към наденичките готовите домати и оцета балсамико и разбъркайте. Свалете от огъня.
4. Прехвърлете в чиния и наръсете с босилека и магданоза.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ