Регистрация

Испански бухти с домашен шоколадов сос



Испански бухти с домашен шоколадов сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 600

Испански чурос - продълговати хрупкави понички с коричка от захар и канела, които можете да поднесете с шоколадов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бабините бухти са класика в кулинарията, ала модерните испански чуроси все повече пленяват небцата на хората и леко поизместват любимите казанлъшки понички от фаворит в менюто на любителите на сладкиши от пържено тесто. Когато се хапва чурос не бива да се мисли за талията. Само така ще остане истинската наслада от вкуса. А как се правят чурос в домашни условия, показва кулинарният влогър Миро в канала си Готвене за начинаещи.

280 мл вода се подгрява до кипване и в нея се разтваря една малка бучка масло. Щом започне да кипва, се добавят 180 г пресято бяло брашно и се бърка до получаването на тесто. Снема се от котлона и се оставя леко да се охлади, а после се разбърква с 1 до 2 яйца. Как точно се преценява колко да се сложи каква трябва да е консистенцията на тестото - гледайте във видеото на Миро по-горе. Следва да си напълните купичка за овалването на чуросите със смес от кристална захар и канела, да си застелите чиния за вадене с домакинска хартия и да се отдадете на пърженето. От пош се шприцова тестото в сгорещено на умерен огън олио и се готви за по около 2 до 3 минути от страна - златният загар е показател за готовност. А после готовите чуроси се вадят върху хартията и след малко се овалват в захарта с канела.

Ако искате да се изглезите или да зарадвате близките с още по-пищен сладкиш или закуска, то можете да приготвите бърз шоколадов сос за топкане на продълговатите понички като залеете равни количества натрошен шоколад или шоколадви капки с вряла сметана. Бъркайте до хомогенност, а след това поднесете сладкото изкушение и се насладете на блаженото хрупкане на тези вкусни и модерни домашни бухти.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта