Регистрация

Ирландски содени питки на тиган



Ирландски содени питки на тиган
Средно   |   Порции 8 питки   |   Видяна: 3769

Пълнозърнест хляб с мед, орехи и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.11.2015

 

Хлебчетата, които ни показват Лора и Стоян в тази рецепта са едновременно много близки до познатия български селски хляб, но имат и коренни разлики от него. Също като хлябът от бабината фурна и този се прави със сода, в тестото се слага мед и кисело мляко, добавят се ядки. За разлика обаче от традиционната погача тук се използва и пълнозърнесто брашно, а оформените малки кръгли хлебчета се пекат не във фурната, а на сгорещен тиган. Вижте точно как се правят:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта