Регистрация

Зеленчуков хайвер от патладжани и тиквички

Зеленчуков хайвер от патладжани и тиквички
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1362

Хайвер от запържени печени зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г патладжани
  • 500 г тиквички
  • 300 г моркови
  • 150 г лук
  • 100 мл растителна мазнина
  • 150 мл доматено пюре
  • оцет, сол и пипер на вкус
  • чесън по желание
  • пресен магданоз за поръсване и украса

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните нарежете на няколко парчета всеки, осолете и оставете да си пуснат горчивината. После измийте под течаща вода.

2. Подредете заедно с тичквичките, нарязани на едро, в тава с хартия за печене и запечете.

3. Морковите рендосайте на едро ренде, а лука и магданоза наситнете.

4. Готовите тиквички и патладжани минете през месомелачка или нарежете на много ситно.

5. Сгорещете растителната мазнина в тиган, запържете в нея лука и морковите и после добавете тиквичките и патладжаните. Залейте с доматеното пюре. Гответе 8 минути на умерен огън като периодично разбърквате.

6. Махнете от огъня и подправете със сол, пипер, оцет, наситнен магданоз и чесън по желание. Охладете преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта