Регистрация

Здравословна закуска с булгур и мляко

Здравословна закуска с булгур и мляко
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4480

Сладък булгур с масло, ванилия и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Булгурът е идеална детска закуска, защото полезните витамини и минерали в този продукт от натрошена твърда пшеница са безчет. Дъщеричката ми го харесва много, стига да е добре потънал в масълце и хубаво подсладен. Благодарение на нея преоткрих тази здравословна закуска за цялото семейство. За да бъде булгурът наистина полезна храна, е добре да си го потърсите в БИО вариант, защото обработваната с пестициди и хербициди пшенца, запазва в люспата си голяма част от отровите. А булгурът обикновено се прави от нелюспени зърна. Цената на продукта в Органик вариант е двойно по-висока, но далеч не е плашеща или непосилна за мнозинството българи. А когато става дума за здравето на нашите деца, наистина си заслужава да я платим.

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. булгур
  • 1,5 ч.ч. мляко
  • 1 пакет бурбонска ванилова захар
  • 4 с.л. кафява захар
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Сложете млякото на котлона в метална паничка и малко преди да кипне прибавете булгура, който предварително сте измили в цедка или гевгир под течаща вода.

2. Щом млякото заври, намалете огъня и оставете да се готви, като периодично разбърквате, за да не загори булгура. Млякото също може да се опита да излезе от съда. Наглеждайте го.

3. Щом зрънцата са се разварили до сравнителна мекота, добавете ваниловата захар и разбъркайте добре. Ако искате кашата да има повече сос, можете да долеете още мляко. След това махнете от котлона.

4. Докато е още топло, добавете маслото, за да може да се разтопи хубаво. Разбъркайте.

5. Аз слагам кафява захар на едри кристали чак преди сервиране, защото се запазват и хрупкат много приятно в тази закуска. Ако обаче ползвате обикновена кафява захар, можете да я добавите още с ваниловата захар, за да си гарантирате, че ще се разтвори.

6. Хапнете докато е топличко.

булгур с мляко и масло

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта