Запържени агнешки джолани
Пикантно печено агнешко с подправки.
Необходими продукти:
- 3 агнешки джолана
 - 3 скилидки чесън на парченца
 - 1.5-2 чаени лъжички царевично нишесте
 - 1 пръчка канела
 - розмарин
 - карамфил, сечуански пипер, смляно резене
 - 2 звездовиден анасон
 - 1/2 чаша китайско оризово вино
 - 50 мл. соев сос
 - 2.5 супени лъжици кафява захар
 - 3 чаени лъжици пресен джинджифил
 - 1 чаша вода
 - 1 домат нарязан на ситно
 
Начин на приготвяне:
1. Направете прорези по агнешкото и сложете вътре парченца чесън. Намажете месото с царевично нишесте и пържете 2-3 минути докато леко покафевеят. Сложете в съд за лазаня или огретен и поръсете с розмарин.
2. Смесете подправките и звездовидния анасон с оризовото вино, соевия сос, кафявата захар, джинджифила, чесъна, доматите и водата и загрейте в тенджерка. Залейте с този сос агнешкото.
3. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете за час и половина на 180 градуса. Извадете от печката, махнете фолиото и обърнете месото. С лъжица изгребете от соса в тавата и полейте агнешкото. Върнете във фурната за още половин час без капак.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ