Регистрация

Запържен зелен фасул в сос Самбал

Запържен зелен фасул в сос Самбал
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3768

Сушени скариди и сос от стриди овкусяват запържен зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г зелен фасул
  • 1 с. л. сушени скариди
  • 1 глава червен лук, нарязан ситно
  • 1 ч. л. накълцан ситно чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1 с. л. сос от стриди
  • ½ ч. ч. вода
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Счукайте лука, чесъна, сушените скариди и лютата чушка на ситно.

2. Загрейте 3 с. л. олио и запържете горните съставки за соса „Самбал”.

3. Прибавете зеления фасул и пържете докато омекне, след това прибавете малко вода и соса от стриди.

4. Сервирайте с ориз за гарнитура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта