Регистрация

Заек с кестени и гъби



Заек с кестени и гъби
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2344

Яхния от заешко със сос, гъби и кестени.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.11.2017

Яхния със заешко, заешка яхния или заешко фрикасе готвят Лора и Стоян, като поднасят крехкото добре сготвено месо с бял сос с горски гъби и печени кестени. Получава се вкусно заешко със сметана и бяло вино с много екстри, сред които къкри дълго време.

Първо си правим загатовки. Цепваме кестени и ги пускаме да се запекат на фурна за 20-тина минути. През това време си наситняваме праз лук и чесън. Нарязваме заека на парчета и го овкусяваме със сол и пипер. В лист праз лук увиваме дафинов лист, мащерка, салвия (градински чай) и магданоз. Изпечените кестени обелваме, а гъбите - режем на едро. След това преминаваме към същинското готвене.

В сгорещено олио с масло запържваме заешкото от всички страни. Вадим и в същия съд добавяме празия лук и чесъна, готвим до позлатяване и прибавяме и гъбите. После си връщаме мръвките, придружени от кестените, заливаме с бяло вино и пилешки бульон, пускаме увитите подправки в праз лук и оставяме да къкри за 50 минути. Така месцето става изключително крехко.

Застройваме яхнията с разбити жълтъци в сметана с малко лимонов сок и поднасяме с наситнен магданоз, който контрастира апетитно на белия цвят на ястието.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. бонфиле
  2. 10
  3. тиган
  4. сливи
  5. 200
  6. 808
  7. 30
  8. 500
  9. Zele
  10. Пюре

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта