Задушено свинско в тиква
Свинско със зеленчуци и гъби, изпечено в тиква.
Печено свинско с тиква - това е зимна народна класика за вкусна гозба. Но може да се импровизира с нея, за да се получи разкошно семейно ястие, като свинското се задуши предварително със зеленчуци и след това се изпече в кошничка от тиква. Такава рецепта предлагат от канала Dazzle Spoon.
Месото се реже на хапки. Същото се прави с моркови, чушки, домат по желание, гъби. Сгорещява се дълбок тиган или тенджера, месото се запечатва на сухо, след това се налива вода и мазнина. Добавят се зеленчуците, гъбите и праз лук по желание и се готви до омекване на зеленчуците и редуциране на соса.
Следва да се издълбаят тиквите и да се намажат със сол и по желание горчица отвътре. Добавят се дафинов лист и бахар. Пълнят се със задушеното, захлупват се с капачетата, намазват се с масло и се поставят в тава с вода. Пекат се около 2 часа на 200 градуса. Гледайте във видеото как точно се прави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ