Регистрация

Гювеч с есетра

Гювеч с есетра
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5091

Есетра със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 есетра, почистена, без кожата и костите
  • 1/2 резене, нарязано
  • 1 морков, обелен и нарязан
  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • 1 с. л. масло
  • 2 с. л. копър
  • 4 с. л. каперси
  • 3/5 ч. ч. бульон
  • 2 с. л. едрозърнеста горчица
  • 2 с. л. "обикновена" горчица
  • 2 с. л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Нарежете наполовина всяко филе, по дължина и широчина, така че да се получат 8 парчета риба.

2. Загрейте масло в тигана и изпържете лука.

3. Поръсете с копър и лук всяко парче риба и подредете каперсите в единия край. Завийте на руло, като започнете именно от този край. Готовото рулце забодете с щипка за риба, за да не се разпадне.

4. В гювеч подредете върху всяко рибено руло моркова и резенето.

5. Направете сос като смесите последните четири необходими продукта и го сипете върху рулцата.

6. Затворете гювеча и печете около 20 мин. в предварително загрята фурна (170°C).

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта