Регистрация

Задушена сьомга със сладък лук и чеснов тартар

Задушена сьомга със сладък лук и чеснов тартар
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2991

Хлебни подложки на риба с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г филе от сьомга, с кожата
  • краставица, нарязана на жулиени
  • 6 филийки бял хляб
  • зехтин

За соса със сладък лук и чеснов тартар:

  • лека майонеза
  • дижонска горчица
  • сок от лайм
  • прясно смлян черен пипер
  • чесън, счукан
  • червен лук, наситнен
  • див лук, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Сложете сьомгата, с кожата надолу, върху намаслена решетка и в тавичка за печене. Печете на 180ºС за 40 мин. до пълна готовност и леко покафеняване. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

2. За соса, запържете чесъна и лука в сгорещено олио на умерен до силен огън, докато лукът се карамелизира леко. Внимавайте обаче да не изгори чесънът.

3. Смесете чесъна и лука с 2 с.л. майонеза, около 1,5 ч.л. дижонска горчица, малко сок от лайм, нарязан див лук и черен пипер. Оставете в хладилника докато се обединят вкусовете.

4. Изрежете кръгчета (с формичка за сладки или с чашка) от филийките хляб и намажете всяко със зехтин. Препечете ги и подредете слой от накъсаната риба, върху който поставете лъжица сос. Покрийте с няколко резена краставица за украса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта