Регистрация

Задушена кайма с яйца и доматен сос

Задушена кайма с яйца и доматен сос
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 1261

Кайма на тиган с цели яйца - интерпретация на шакшука с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 200 г пресни печурки
  • 3 с.л. олио
  • 2 домата
  • 3 скилидки чесън
  • 500 г телешка кайма
  • сол, черен пипер и млян кимион на вкус
  • лют пипер по желание
  • 2 с.л. доматен концентрат, кетчуп или доматен сос
  • 1 ч.л. захар
  • 3 яйца
  • пресен лук и копър за поръска по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на кубчета, гъбите - на парчета, доматите и чесъна - на ситно.

2. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете лука. Гответе докато съвсем леко позлатее, добавете гъбите и оставете да се готвят докато пуснат водата си.

3. Прибавете чесъна и щом водата на гъбите е поизвряла, прибавете и каймата. Рохкайте докато стане на трохи и те побелеят напълно.

4. Овкусете със сол, пипер, кимион и лют пипер по желание и залейте с доматения сос. Добавете доматите и захарта, намалете леко огъня и сложете капак. Оставете да се готви 8-10 минути.

5. Оформете в каймата три гнезда и чукнете в тях по едно яйце. Поръсете го със сол и пипер и отново сложете капака. Гответе до желаната твърдост на яйцата и след това сервирайте. Можете с решетъчна шпатула да нарежете на 3 парчета като мусака. Поръсете за разкош и ароматен завършек с наситнени листа копър или наситнен пресен лук по избор. Получава се нещо като шакшука с месо.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта