Регистрация

Ечемичена супа с кисело мляко



Ечемичена супа с кисело мляко
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1258

Безмесна супа с перлен ечемик, млечен сос и застройка от яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.04.2017

Това е странна лека супа без месо, която определено не е за всеки вкус. За основа на ястието се използва перлен ечемик, богат на минерали и изключително полезен, особено ако си го намерите като продукт на екологично чисто производство. В тенджерата за начало се запържва лук в масло, после се добавят ечемичените зърна, заедно с част от водата, в която са кипяли. Следва да овкусим с подправки и да оставим да се поготви още.

През това време си правим застройка за супа от разбити яйца с кисело мляко. Тази добавка придава плътност на чорбата и особен вкус. Темперираме я с част от бульона, изливаме в супата и махаме от огъня. А след това освежаваме ястието с добавка от прясна мента, магданоз и зелен лук. Така получаваме и апетитен контраст на цветове.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта