Регистрация

Елда с гъби и масло

Елда с гъби и масло
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2811

Ястие с елда в пилешки бульон с печурки и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г елда
  • 450 г гъби
  • 600 г пилешки, зеленчуков или гъбен бульон
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • 100 г масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 китка копър

Начин на приготвяне:

1. Измийте елдата и я изсипете в тенджера с капак. Залейте с бульона и сложете да кипва.

2. През това време нарежете лука, чесъна, гъбите и копъра. Сгорещете маслото в тиган, запържете в него лука и чесъна до омекване, прибавете гъбите и гответе докато омекнат отвън, но в средата останат хрупкави. Изсипете запръжката при врящата елда. Добре е да е кипяла около 15 минути.

3. Захлупете с капака и гответе още 10 минути. След това махнете похлупака и опитайте на вкус. Добавете сол и пипер, за да стане идеално.

4. Можете да сервирате с още наситнен пресен лук или чесън.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта