Регистрация

Домашни пилешки наденички с лук

Домашни пилешки наденички с лук
Средно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 840

Домашна варена наденица от пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешко филе
  • 1/2 глава лук
  • 1 яйце
  • 100 мл мляко или млечна незаквасена сметана
  • 1 ч.л. сол
  • 2/3 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • лют пипер по желание
  • 2 скилидки чесън
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на парчета и минете през месомелачка или чопър. Изсипете в купа.

2. Смелете или минете през месомелачка и чесъна с лука и изсипете при пилешкото.

3. Чукнете яйцето, сипете млякото или сметаната, добавете подправките и разтопеното масло и замесете хубаво.

4. Вземете голям лист стреч фолио и в средата му разпределете на бонбон шепа от сместа. Оформете и завийте. Дебелината трябва да е около 3 см., а дължината около 10-12 см. Завържете двата края на фолиото със самото него на възели.

5. Кипнете вода в тенджера, щом заври я намалете на слаб огън така че едва да къкри и пуснете вътре наденичките за 15 минути.

6. Охладете и извадете от фолиото. Можете да сервирате директно така или да запечете или запържите на тиган, за да придобият цвят. Това че са бледи не бива да ви притеснява - в хранителната индустрия се използват оцветители, които да придадат апетитен вид. В домашно направените колбаси няма тези съмнителни добавки.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта