Регистрация

Домашни еклери от парено тесто



Домашни еклери от парено тесто
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1993

Домашни профитероли с крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В кухнята на Милена се готви поредната сладост - домашни еклери, които се топят в устата. Това е рецепта с тънкости, защото тестото за подобен тип сладкиш се приготвя по строго специфичен начин и изисква внимание и обгрижване. Все пак наличието на чалъми в рецептата не трябва да ви стряска, защото ако спазите препоръките, няма да има издънки в кухнята. А и всеки следващ път ще надобрявате повече и повече.

В дълбок тиган или малка тенджерка се кипва вода с мляко, масло и захар. Към нея бавно и при непрестанно бъркане се добавя брашното и се готви докато белия прах абсорбира цялата течност и започне да се отлепя от стените и дъното на съда. Тук е важно да бъркате енергично и да работите на нисък градус, за да не загори брашното. Следва да пресипем тестото в купа и да оставим да се охлади, а след това да вкараме яйцата в него.

Тук идва втората тънкост - яйцата се добавят едно по едно и се разбъркват хубаво, защото е важно да преценим колко точно яйца са необходими за получаването на перфектната консистенция - такава, която се отлепя трудно от лъжицата, но все пак е спосбна да падне от прибора без да се налага тръскане и докосване. Вижте във видеото как точно изглежда идеалното тесто. А щом е готово, го разпределяме върху хартия за печене, като имаме на ум, че ще увеличи обема си при готвене.

Докато еклерите се пекат, си правим крем - може да заложите на полуготов или пък да се постараете да направите сладкарски крем от жълтъци с нишесте и бити белтъци, с който съвсем да трогнете гостите и семейството.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта