Регистрация

Домашен сладкиш с кроасани, нишесте и бисквити



Домашен сладкиш с кроасани, нишесте и бисквити
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2606

Сладка паста с готови рула, кроасани, бисквити и нишесте.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Имаме задачата da_sgotvim_s_milena домашна торта с готови продукти, която по-скоро е паста и прилича на познатите от соц-а сладкарски изделия, които навяват спомени от едно друго време. Тук обаче не се занимаваме с правенето на никакви кремове и блатове, а действаме като модерни и креативни хора и си купуваме от магазина пакет бисквити, пакет мини кроасанчета, три сладки рулца и два пакета нишесте. Остава само да грабнем един млечен и един черен шоколад от щанда, масло и прясно мляко, да се заредим със захар, ако ни е свършила и сме готови да направим тази торта с купешки продукти. Цялата тънкост на рецептата е хитростта, с която е замислена сглобката на сладкиша. Ето как:

Първо си разтваряме нишестето в млякото и добавяме маслото и захарта. Правим го както е описано на опаковката, за да се лишим от всякакви притеснения за грешки. После делим нишестето на око на две сравнително равни части и в едната натрошаваме млечния шоколад и връщаме на огъня, за да побъркаме докато се разтвори в крема. После си нарязваме готовите рула на парченца (овали) с дебелина около 1 см. Следва да си застелим терин или друга подходяща формичка за сладкиши със стреч фолио и да започнем със сглобката.

По дъното и страниците нареждаме рулцата, които трябва да бъдат своеобразната опора на пастата. После сипваме единия от двата крема без значение шоколадовия или неутралния на цвят и върху него редим кроасаните. Тях заливаме с другия крем, а върху него нареждаме бисквитите, напоени в сос по желание. Авторката използва сока на компот, но аз бих се спряла на чаша инстантно кафе, в което може да се добави ром или ликьор за повече аромат. След като и напоените бисквити са подредени, прибираме сладкиша да се стегне в хладилника.

Когато е готов, го вадим и обръщаме с помощта на фолиото и по желание го заливаме с шоколадов ковертюр, за който използваме другия шоколад. Можете вместо него да използвате сладкарска сметана или декорация по ваш вкус. А дори и без допълнителна украса, със стените от рулца пак ще изглежда ефектно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта