Регистрация

Грилована риба тон с гарнитура от брюкселско зеле

Грилована риба тон с гарнитура от брюкселско зеле
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1329

Маринована риба тон на грил тиган с брюкселско зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 филета риба тон (общо 600 г)
  • 1 ч.л. зехтин
  • 1 ч.л. сусамово олио (или още 1 ч.л. зехтин)
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 500 г брюкселско зеле
  • 1 с.л. олио
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете зехтина и сусамовото олио. Добавете в тях намачкания чесън, соевия сос и лимоновия сок. Сложете по 2 щипки сол и пипер и разбъркайте хубаво.

2. Мариновайте филето риба за 20-тина минути в соса.

3. Кипнете вода, подсолете я и сварете брюкселското зеле за 5 минути на умерен огън. Отцедете от водата и шокирайте под течаща студена вода.

4. Сгорещете олиото в тиган, разтопете в него маслото и запържете брюкселското зеле докато хване апетитна коричка. Овкусете със сол и пипер.

5. Маринованата риба запечете на скара или грил тиган за по 2-3 минути от страна. В средата трябва да остане леко червена.

6. Сервирайте рибата с гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта