Регистрация

Витаминозна салата с пресни листа и меден сос



Витаминозна салата с пресни листа и меден сос
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1703

Шарена салата с кореноплодни зеленчуци, спанак, рукола, плодове и дресинг от мед и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.03.2017

Идва топлото време, а с него и нуждата от хапване на нискокалорични храни, богати на витамини. Ето една такава салата - вкусна и свежа, събрала в себе си спомени за зимата и очаквания за пролетта. Направата на 6 порции отнема около половин час, а на финала всеки има в чинията си шарено и здравословно предястие, което радва сетивата с визия и вкус.

Започваме като нарязваме на малки кубчета цвекло и ябълка, а след това настъргваме моркови. После измиваме листенца спанак и рукола и смесваме всичко заедно. Следва да направим дресинга като сок от лайм или лимон смесим с мед, джинджифл, кардамон и сол. Получаваме ароматен салатен дресинг с още витамини. Накрая запичаме семена бял сусам за кратко на сух тиган и, ако разполагаме със сушени дребни плодове, си взимаме и от тях.

Сглабяме салатата като в индивидуални чинии сипваме от зеленчуците с ябълката, отгоре заливаме със соса, поръсваме със сушени боровинки, годжи бери или други плодчета по избор и най-накрая с печения сусам. Воала - порция витамини.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта