Регистрация

Великденски яйца с лучени кори

Великденски яйца с лучени кори
Лесно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 2806

Бързи яйца за Великден, оцветени с лучена вода и нашарени с ваденки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • яйца с по-бяла черупка
  • обелки от стар лук
  • вода
  • великденски ваденки за украса на яйца

Начин на приготвяне:

1. На дъното на тенджера наредете около шепа-две лучени кори.

2. Поставете върху тях яйцата и отгоре захлупете с още люспи от лук.

3. Напълнете тенджерата със студена вода и изчакайте яйцата да се сварят хубаво. 

4. Извадете, охладете и подсушете. 

5. Украсте кафеникаво-червените яйца с лепенки и ваденки по избор.

* Тази техника е по-полезна за хората, защото не влизат изкуствени бои в състава на яйцато, което после се яде.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта