Вегетарианско къри с домати и нахут
Пикантно здравословно индийско вегетарианско ястие.
Необходими продукти:
- 2 с.л. растително олио
- 2 с.л. нарязан на дребно лук
- 1 с.л. пресен джинджифил
- 1 скилидка чесън, нарязана на дребно
- 2 зелени люти чушлета, нарязани на дребно
- 2 с.л. тай-къри паста (червена или зелена; продава се в магазините за индийски хранителни продукти)
- 2 с.л. паста от кориандър (отново можете да я намерите в индийските магазини за хранителни продукти)
- 1 ч.ч. сварен нахут
- 1 ч.ч. текстуриран соев протеин (соево месо; можете да го пропуснете)
- 1 ч.ч. домати, нарязани на кубчета
- 1 тиквичка, нарязана на кръгчета
- 1 патладжан, нарязан на кръгчета
- 1 морков, нарязан на пръчици
- ¼ ч.ч. семена от черен и бял сусам
Начин на приготвяне:
1. Запържете леко лука, чесъна и джинджифила в растително олио, докато лукът стане леко прозрачен.
2. Добавете лютите чушлета и оставете да се запържат малко. Добавете къри пастата и разбъркайте, докато започне да ухае приятно.
3. Добавете доматите, моркова, тиквичката и патладжана. Оставете да къкри 10 мин.
4. Добавете текстурирания соев протеин, нахута и пастата от кориандър и разбъркайте добре. Оставете да къкри 5 мин.
5. Поръсете със семената от бял и черен сусам и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ