Регистрация

Варено яйце в чашка

Варено яйце в чашка
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2656

Бърза и лесна закуска или междинно ядене, от което няма да качите и грам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • сол на вкус
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Сложете яйцето в съд със студена вода на не много силен котлон. Можете да направите и повече от едно яйце. Нека водата кипва  заедно с яйцето - така няма да се спука от рязката промяна в температурата.

2. Изчакайте го да заври и засечете две минути от кипенето. След това махнете от огъня и поставете съда, заедно с яйцето и водата, в която се е варило под хладка течаща вода. Така няма да рискувате да се пукне черупката. 

3. Щом се охлади яйцето, махнете 1/3 от черупката на острия му край и го сервирайте застанало в малка чашка. Яде се с чаена лъжичка, като се гребе директно от останалата черупка. Жълтъкът е леко рохък, а белтъкът - добре сварен. Не забравяйте да поднесете със сол. Толкова е вкусно, лесно, апетитно и здравословно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта