Регистрация

Варен ориз

Варен ориз
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 29855

Пухкав бял вегански ориз с разделени пръхкави зрънца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г ориз басмати
  • 570 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете ориза, докато потече чиста вода.

2. Прибавете 570 мл вода и оставете да заври. Водата трябва да е поне два пъти колкото ориза.

3. Когато водата кипне, сложете капака и намалете котлона до под половината. Оставете за 8-10 мин.

4. Ако след това не се е абсорбирала цялата вода, свалете капака и оставете още няколко минути. Ако оризът е поел цялата вода, разбъркайте, за да не залепне за дъното. Опитайте и ако е все още леко твърд, добавете още вода и варете още известно време.

5. Готово е за сервиране, когато всички зрънца са се отделили едно от друго и цялата вода е абсорбирана. Трябва да е лек и пухкав.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
2
3 става
3
2 едвам
2
1 трагедия
3
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта