В пловдивската бирария Наздраве всички са мотивирани след Кошмари в кухнята
Когато екип от добри готвачи и нахъсани собственици не се справя с развитието на заведение в Пловдив, на помощ идва Иван Манчев.
Кошмари в кухнята
Сезон 1
Излъчен на 29.10.2014
В Пловдив, в кв. Христо Смирненски мисията на Шеф Манчев тази седмица е да се намеси в явно неправилната работа на екипа от бирария Наздраве. Двамата собственици - Цветан и Божидар имат огромното желание да превърнат кварталното заведение в предпочитана дестинация за всеки, решил да пийне хубава бира, качествено вино и да се порадва на адекватна кухня. Въпреки усилията на колектива, някъде има слабо звено, защото работата не върви, а година след поемането на бистрото от новата управа, вместо прогрес, дори се отчита спад в посещаемостта.
Дали грешката е в начина на ръководене и организацията на труда, дали липсата на съвест кара готвачи и сервитьори да вършат работата си нехайно или пък просто недостиг на организаторски умения е в основата на отчетения невървеж - това се заема да открие и поправи Иван Манчев.
В този епизод виждаме как се създава мотивация у колектива, какво е нужно на едно заведение, за да отговаря на тематичността си и какви са основните принципи при взимането на решения от рестьорантьори, за да потръгне бизнеса им. В голямото училище на живота попадат не само Цветан и Божидар, които нямат възвращаемост на вложените капитали и енергия, но и наетите от тях работници и служители, които явно не умеят да систематизират усилията си в правилна насока, за да се извлече максималното от човешкия труд.
Как се преражда бирария Наздраве и как слабите брънки в конструктивността на работата се превръщат в здрави връзки, крепящи просперитета на бистрото - гледайте в този епизод на Кошмари в кухнята.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ