Регистрация

Бъфало крилца по американски

Бъфало крилца по американски
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6546

Пържени люти пилешки крилца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ ч.ч. масло
  • ¼ – ½ ч.ч. лют сос
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 – 2 ч.л. суха подправка "Кейджън"
  • ½ ч.ч. брашно
  • ¼ ч.л. червен пипер
  • ¼ – 1 ч.л. лют червен пипер или едро смлян червен пипер
  • ¼ ч.л. сол
  • 10 пилешки крилца, разполовени на порции, почистени откъм краищата, измити и подсушени
  • салатен дресинг със синьо сирене
  • целина
  • зеленчуково олио, за пържене

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олио за пържене на маслена баня на 190°С.

2. Смесете маслото, лютия сос и чесъна на прах в малка тенджерка на слаб огън до разтопяване на маслото.

3. Заделете.

4. Смесете брашното с подправката "Кейджън" в голяма затваряща се торбичка и пуснете крилцата вътре. Разклатете добре, за да се покрият хубаво със сместа.

5. Сложете в хладилника за 1 ч.

6. Изпържете в сгорещеното олио за 10 - 15 мин.

7. Извадете и отцедете върху хартия.

8. Веднага след това потопете в лютия сос и разбъркайте, за да се покрият.

9. Поднесете със салатен дресинг със синьо сирене и стръкчета целина за гарнитура и омекотяване на пикантния вкус.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта