Регистрация

Бухтички с кашкавал и колбас

Бухтички с кашкавал и колбас
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3462

Пържени тестени солени понички с месо и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 200 мл кисело мляко
  • 1 ч.л. захар
  • щипка сол
  • 100 грама кашкавал
  • 1/2 ч.л. сода
  • 200 грама колбас по желание (кренвирш, наденица, шунка, бекон)
  • няколко стръка пресен лук (ако не успеете да си намерите, използвайте стар)
  • сос за поднасяне по желание (със сметана, кисело мляко или доматен сос е най-вкусно)
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разбийте киселото мляко със солта, захарта и содата.

2. Рендосайте кашкавала на едро ренде, а колбаса нарежете на ситни кубчета. Зеления лук наситнете.

3. Пресейте брашното, изсипете в него млечната смес, лука, месото и кашкавала и замесете тесто.

4. С ръце оформете сплеснати питки или кюфтенца и ги пържете на маслена баня или в малко сгорещена мазнина от всички страни.

5. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцедят.

6. Сервирайте с любимия сос за потапяне.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта