Регистрация

Борш с телешко, цвекло и кисело зеле

Борш с телешко, цвекло и кисело зеле
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3891

Северна зимна супа с месо и зеленчуци за студено време.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама телешко варено заедно с 1 литър бульон, в който е вряло
  • 2-3 кубчета телешки бульон
  • 1 глава цвекло
  • 150 грама кисело зеле с малко зелева вода (около 100 мл)
  • 2 картофа
  • 2 ч.л. брашно
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • сметана и свежи зеленини за поднасяне по желание
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Сгорещете в дълбок тиган растителната мазнина и добавете в нея наситненото кисело зеле. Полейте със зелевата вода и оставете да се готви на слаб огън за 20 минути. Когато изключите котлона, добавете сол и пипер на вкус.

2. Извадете свареното телешко месо от бульона, нарежете го на малки хапки и го върнете обратно в супата. Пуснете да заври и разтворете кубчетата сух бульон.

3. Нарежете картофите на кубчета и ги прибавете да се разварят в ястието.

4. Когато са поомекнали, добавете запърженото кисело зеле с все соса от тигана.

5. 10 минути след зелето идва и реда на цвеклото. Предварително настъргано на едро ренде и то влиза в супата.

6. В отделен съд гребнете 1 черпак течност от супата и разбийте в него брашното така, че да не останат бучки. За всеки случай го добавете в тенджерата през цедка - така ще се подсигурите, че няма валци.

7. Опитайте на вкус и добавете подправки по желание.

8. Сервирайте със сметана и наситнен пресен магданоз по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта