Регистрация

Бобена салата с червен лук и магданоз

Бобена салата с червен лук и магданоз
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 9602

Гарнитура от боб с пресен магданоз и лук за студените дни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. боб по избор
  • 1 голяма или 2 малки глави червен лук
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 40 мл зехтин/олио
  • 15 мл оцет
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба за една нощ във вода. Така ще се свари по-лесно.

2. На другия ден сварете боба, като изхвърлите първата вода 5 мин. след като е кипнала. Не подсолявайте докато се готви, защото зърната ще останат твърди и няма да уврат хубаво.

3. Отцедете боба от водата с помощта на гевгир и го изсипете в купа.

4. Нарежете на ситно лука и магданоза и ги прибавете към боба.

5. В метална чаша или малка паничка загрейте зехтина/олиото, докато стане готово в него да се пържи. След това залейте боба с врялата мазнина.

6. Добавете оцета и сол на вкус. Сервирайте.

 

Препоръки:

* Салатата е засищаща, така че ако не сте много гладни или сте на диета, можете да я ползвате и за основно. Освен това е прекрасна зимна гарнитура за мазни меса.

** Ако ще ползвате ястието за наяждане, изберете дребен сорт боб. Ако сте решили да послужи за салата или гарнитура, по-добре използвайте едрозърнест фасул.

*** Опитайте се да експериментирате с количеството на зехтина/олиото и оцета, за да се превърне салатата в типично за вашия вкус ястие. Не забравяйте да я опитате преди сервиране.

**** Ако искате салатата да е максимално здравословна, вместо загрятата мазнина, сипете в нея студен Extra virgin зехтин. Няма да е така вкусно, но здравето също е важно.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта