Регистрация

Бобена салата с месо, чушки и орехи

Бобена салата с месо, чушки и орехи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 942

Грузинска салата Тбилиси - предястие от месо с червен боб, чушки, ядки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г колбас или 500 г сварено телешко или пилешко месо
  • 150 г сладки чушки (1 червена и 1 зелена е най-шарено)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 люто чушле по желание
  • 50 г орехи
  • 350 г червен боб от консерва (отцедено количество)
  • 1/2 глава червен лук (около 50 грама)
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • вряла вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 30 мл зехтин + 1 с.л. ябълков оцет
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Сложете месото да се свари - ако е пилешко филе - варете на умерен към слаб огън за 35 минути, ако е телешко - ще му трябва един час.

2. През това време измийте и почистете чушките и ги нарежете на тънки надлъжни лентички. Изсипете в купа.

3. Наситнете лютото чушле, намачкайте чесъна и минете орехите през чопър или нарежете. Добавете в купата заедно с отцедените зърна от червения боб.

4. Червения лук нарежете на тънки полумесеци, изсипете в малка съдинка, залейте с 2 с.л. ябълков оцет и с вряла вода. Оставете да се маринова за 10-20 минути.

5. Месото нарежете на тънки дълги ленти и прибавете към останалите продукти. Отгоре поръсете наситнените листа на магданоза и отцедения от маринатата лук.

6. Овкусете със сол, пипер, 1 с.л. оцет и зехтина. Разбъркайте добре и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта