Регистрация

Биренки от панирано свинско с кашкавал

Биренки от панирано свинско с кашкавал
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 89904

Бирени хапки от пържено свинско с лук и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свиско филе (без кост и да не е особено мазно)
  • 200 г брашно
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. черен пипер на прах
  • 2 яйца
  • 250 г галета
  • растителна мазнина за пържене
  • 2 глави лук
  • 30 г масло
  • 200 мл бира
  • 1-2 лимона
  • 200 г жълто сирене по избор - обикновен кашкавал, гауда, ементал или друго по желание
  • няколко листа от листен зеленчук (червено зеле, маруля, айсберг, спанак - каквото имате)

Начин на приготвяне:

1. Свинското филе нарежете на жулиени, а тях след това покрийте с фолио и счукайте докато се изтънят. Максималната им дебелина може да е 1 см.

2. Ако са станали прекалено големи, ги разрежете, за да бъде всяко парче месо с размерите на човешка хапка.

3. Смесете брашното със солта и черния пипер. В друг съд си разбийте яйцата, а в трети - изсипете галетата. Застелете си и тава с домакинска хартия, върху която да вадите панираните меса.

4. Сгорещете растителна мазнина в тиган и започнете панирането - първо брашното с подправки, после разбитите яйца и накрая галетата. Пържете до позлатяване и вадете с решетъчна лъжица върху хартията.

5. Докато мръвките се отцеждат, пригответе лука. Обелете го и го нарежете на кръгчета. Разтопете маслото в тиган и запържете вътре лука. Щом започне да хваща загар, изсипете бирата и оставете да се готви без капак докато изври.

6. През това време си пригответе клечки за зъби и нарежете кашкавалчетата на плочки с размерите на панираните мръвки.

7. Започнете сглабянето на сандвичите без хляб. Най-отдолу се слага парче панирано месо. Покапва се с няколко капки лимонов сок. Следва кашкавалче, после от лука, след това - зеленчук. Отгоре се завършва с второ парче месо и всичко това се пробожда с клечка за зъби.

Ако сервирате това уникално мезе, купонът ви ще остане незабравим поне от кулинарна гледна точка.

Източник: Youtube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта