Регистрация

Беляши - руски мекици с кайма и лук

Беляши - руски мекици с кайма и лук
Трудно   |   Порции 16-тина броя   |   Видяна: 1546

Руски кнедли с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 7 г суха мая
  • 1 с.л. захар
  • 250 мл вода
  • 300 г брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 500 г кайма
  • подправки (сол, пипер, кимион или друго по желание)
  • 200 мл растителна мазнина за готвене
  • пресен лук, див лук и чеснов сос за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. В купичка изсипете сухата мая, смесете със захарта и залейте с леко подгрятата вода. Разбъркайте и оставете настрана докато шупне маята.

2. През това време пресейте брашното и го разбъркайте със солта. Налейте шупналата мая и разбъркайте. Може да ползвате шпатула. Сипете и олиото и замесете еластично лепкаво тесто вече с ръце. Месете докато спре да лепне. При нужда налейте още малко олио.

3. Лука смелете в чопър. Замесете кайамта с подправките и лука.

4. Върху намазан с олио плот размесете тестото и разделете на 16 части. Всяка от тях разточете на кръгла тънка кора с помощта на набрашнена точилка. Разделете на 16 части и каймата.

5. Слагайте кайма в средата на всяка кора и завивайте краищата като отгоре оставите малка дупка в средата. Редете готовите мекички в чиния с брашно.

6. Сгорещете растителна мазнина за пържене в тиган на слаб към умерен огън. Слагайте по няколко мекици с отвора първо надолу и гответе по 3-4 минути от страна.

7. Вадете в чиния, застлана с домакиснка хартия. Поднесете топли, по желание със сос за потапяне.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта