Регистрация

Безглутенов сладкиш от извара с яйца

Безглутенов сладкиш от извара с яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1312

Елементарен сладкиш без брашно от разбита извара с ванилов дъх и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г извара
  • 4 с.л. захар
  • 4 с.л. царевично брашно
  • ванилия (ампула, ванилова захар, екстракт или каквото имате)
  • 2 яйца
  • 50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Изсипете изварата в купа. Ако е твърде едра, я минете през гевгир или широка цедка.

2. Добавете захарта, царевичното брашно, ванилията и яйцата и разбийте до получаването на обща маса.

3. Маслото разтопете.

4. Вземете тава 22х14х5 или съд с подобни размери. Застелете дъното и стените с хартия за печене, а нея намажете с част от разтопеното масло.

5. Разпределете нежно сместа вътре с мокра лъжица или шпатула като заравните хубаво. Отгоре покапете с останалото масло.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След това спрете фурната и дръжте сладкиша още 15 минути вътре.

7. Охладете и с помощта на хартията за печене извадете десерта. Можете да поденсете с топка сладолед, мед, домашен мармалад, бита сметана и плодове или просто чаша кафе или чай.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта