Регистрация

Баницата с праз и кайма на мама

Баницата с праз и кайма на мама
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 9984

Банички с плънка от месо и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 500 г свинка кайма
  • 2 стръка праз
  • 1 ч.л. черен пипер
  • ½ ч.л. кимион
  • Олио

Начин на приготвяне:

1. Празия лук се разрязва по средата на стеблото а двете половини нарязване на дребни парчета.

2. Запържвате каймата с малко олио и прибавяте към нея празия лук. Пържите двата продукта, докато водата от лука се отпусне и изпари, а празът стане прозрачен.

3. Махате от котлона и прибавяте подправките - кимиона, черния пипер и сол на вкус.

4. Върху всяка кора поставяте от плънката. Предвидете броя на корите и плънката, за да ги разпределите равномерно. Завивате в корите стегнато плънката и ги редите в намазана с олио тава.

5. Баницата се пече до зачервяване в предварително загрята на 180 градуса фурна.

 

Добър апетит!

 

                                   банички с праз и кайма

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта