Регистрация

Бамя с домати и лук

Бамя с домати и лук
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 5052

Варена бамя със зеленчуци и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг прясна бамя, крехка
  • 350 г лук, нарязан на дебели филийки
  • 6 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън, разполовени
  • 450 г домати, обелени и нарязани на филийки
  • сол и черен пипер
  • сокът на 1 лимон

Начин на приготвяне:

1. Измийте бамята.

2. Подрежете краищата и отцедете много добре.

3. Сгорещете олио в голяма тенджерка и запържете лука и разполовените скилидки чесън до омекване и до златисто.

4. Прибавете бамята и пържете до омекване.

5. Прибавете резените домат и сотирайте за няколко минути.

6. Овкусете със сол и пипер.

7. Покрийте с вода, оставете да заври и гответе до омекване на бамята - около 1 час.

8. Изстискайте лимоновия сок и гответе още 15 мин.

9. Поднесете горещо или студено.

10.  Ако ще сервирате студено, оставете да се охлади в съда, преди да прехвърлите в чиния за поднасяне.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта